Салат з апельсинів

Салат з апельсинів

Примітка: + час витримки цибулі (10-15 хв)

-Презентація-

Салат – це літня страва, яка є відмінною … але чи це дійсно так? Сьогодні ми пропонуємо вам фантастичний зимовий варіант: салат з апельсинів! Типове блюдо Сицилії – це земля, наповнена сонцем і відома своїми апельсинами, солодка і соковита! У цьому рецепті апельсинові сегменти поєднуються з смачними нотами чорних оливок та гострою червоною цибулею з додаванням свіжого листя базиліка. Якщо комбінація цих інгредієнтів збентежить вас, відкладіть свої сумніви: всі смакові рецепти доповнюють один одного і поєднуються в вишуканій середземноморській гармонії. Вам цікаво, як можливо все це поєднати? Салат з апельсинів ідеально підходить для смачних основних страв як м’яса, так і риби. Якщо ідея про цибулю не переконує вас, спробуйте салат з фенхелю та апельсинів, він так само свіжий і смачний!

нгредієнти-

  • Апельсини тарокко (tarocco) 1,2 кг
  • Червона цибуля 80 гр
  • Оливки 110 гр
  • Базилік (basilico) 3 листочки
  • Оливкова олія (olio extravergine d’oliva) 40 гр
  • Чорний перець (мелений)
  • Сіль (дрібна)

-Приготування-

Як приготувати салат з апельсинів

Щоб приготувати салат з апельсинів, спочатку очистіть червону цибулю: розділіть її наполовину у довжину і зніміть зелений паросток посередині, якщо він присутній (1); нарізати цибулю на смужки (2), потім покласти в холодну воду протягом принаймні 10-15 хвилин, щоб пом’якшити смак (3).

Тим часом почистіть апельсини: починайте з видалення верхньої і нижньої частини апельсина (4), потім покладіть на дощечку для нарізання та обріжте шкірку ножем зверху вниз, видаляйте білу частину, яка має гіркий смак (5). Після видалення всієї шкірки відокремте окремі сегменти, зробивши надрізи ножем між м’якоттю та шкірою, яка розділяє шматочки (6).

Тепер візьміть чорні оливки та видаліть кісточки за допомогою відповідного інструмента (7); або, ви можете взяти оливки вже без кісточок. Тепер, коли всі інгредієнти готові, ви можете зробити заправку: в невелику миску (8) залити оливковою олією, додати сіль та перець за смаком та збити віничком або за допомогою вилки (9).

Тепер ви можете зібрати ваш салат: взяти велику миску і додати очищені дольки апельсина (10), цибулю, яку ви добре осушили (11), і оливки (12);

вилити заправку в миску (13) і добре перемішати (14). Нарешті, наріжте та додайте листя базиліку та можете подавати смачний салат з апельсинів (15)!

-Зберігання-

Салат з апельсинів можна зберігати в холодильнику протягом одного дня в щільно закритому контейнері.
Заморожування не рекомендується.

-Порада-

Для приготування цього рецепту ви можете використовувати різні сорти апельсинів в залежності від сезону. Щоб додати тональність свіжості, спробуйте прикрасити апельсиновий салат кількома листочками м’яти!

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *