Пядіна Романьола (Piadina Romagnola)

Пядіна Романьола (Piadina Romagnola)

-Презентація-

Вона є королевою італійської вуличної їди та її люблять мільйони людей у всьому світі: ми говоримо про Пядіну Романьолу (Piadina Romagnola), бідний рецепт з давнім походженням, який може бути начинений будь-яким інгредієнтом на ваш смак. З більш традиційних, як прошуто (prosciutto crudo), рукола, до найбільш інноваційних, таких як хумус, тофу або курячий салат, результат завжди буде супер апетитним! Ідеально підходить як блюдо для неформального обіду, пядіна також може бути використана для створення смачних закусок. Можна зробити рулети з лососем, авокадо та йогуртовим кремом. Дайте волю уяві і створіть свою улюблену пядіну… будь то солодка або солона, з нашим рецептом ви не помилитесь!

нгредієнти для 6 пядін діаметром 22 см-

  • Борошно «00» 500 гр
  • Топлене свиняче сало 125 гр
  • Вода кімнатної температури 170 гр
  • Питна сода 1,5 чайні ложки
  • Сіль (дрібна) 15 гр

-Приготування-

Як приготувати Пядіна Романьола

Щоб зробити пядіну романьолу, підготуйте тісто, змішуючи борошно, сіль (1), сало (2) та соду (3) в мисці.

Почніть замішувати і додавати воду в 3 рази (4), потім перенесіть суміш на робочу поверхню (5) і продовжуйте працювати до одержання гомогенної суміші. Сформуйте кульку, загорніть її в мішечок для їжі і залиште на 30 хвилин (6).

Після закінчення часу, вийміть тісто з мішечка та зробіть ковбаску (7), потім розділіть на 6 рівних порцій (8). Дайте кожному шматочку тіста форму кульки, розкатуючи приблизно 30 секунд, щоб вона стала гладкою та рівномірною, потім знову загорніть кульки в мішечок для їжі та залиште їх ще на 30 хвилин (9).

Після закінчення часу, посипте робочу поверхню мукою (10) та розкатайте за допомогою качалки до товщини 2-3 мм (11). Нагрійте сковорідку та тим часом розкатайте всі пядіни, потім за допомогою форми зробіть тісто діаметром 22 см (12).

Тепер готуйте пядіни на одній стороні протягом 2 хвилин, обертаючи їх безперервно однією рукою, щоб забезпечити рівномірне приготування (13), потім перевернути та готувати 2 хвилини з іншої сторони (14), поки вони не будуть злегка підсмажені. Після того, як ви приготували, викладіть ваші пядіни один поверх одного і наповніть їх ще теплим (15)!

-Зберігання-

Пядіни можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері приблизно 2 дні.
Після того, як приготовані і охолоджені, ви можете заморозити їх.

-Порада-

Питна сода не є обов’язковою, але служить для того, щоб зробити тісто більш ароматним. Якщо ви хочете отримати м’яку пядіну, ви можете замінити воду молоком. Для вегетаріанської версії використовуйте 80 гр оливкового масла замість сала.

-Цікаво-

Історія романської пядіни має давнє походження і датується не менш, ніж Етруським періодом. Завдяки простоті та легкості приготування, протягом багатьох століть романська пядіна залишалася їжею селян і бідних людей, які займалися землеробством. Cправжнє визнання розпочалося лише в 40-50-ті роки, коли вона почала завойовувати туристів вздовж доріг, що приїхали до моря завдяки численним кіоскам, які пропонували її за низькою ціною!

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *